Sadržaj treninga NLP Master

NLP Master je osamnaestodnevni trening program namenjen razvoju veštine upotrebe NLP alata na polju ličnog razvoja. Fokus ovog treninga je na simultanoj upotrebi više NLP alata u procesima modelovanja izuzetnosti.

NLP Master integracija
Kroz sistemski pristup, trening vas vodi ka nesvesnoj kompetenciji u integraciji i razvoju veština i tehnika naučenih na treningu NLP Practitioner.

Znanja i veštine stečene na ovom treningu možete iskoristiti za ojačavanje preduzetničkih kapaciteta, obogaćivanje vašeg portfolija menadžerskih veština, kao i za lični razvoj.

Čemu vas uči trening NLP Master?

Na treningu ćete naučiti kako da razvijete sopstveni i potencijal ljudi sa kojima radite i kako da na sistemski način produbite i ojačate vezu između misli, emocija i fiziologije.

Napredni jezički obrasci, koji se obrađuju na ovom treningu, omogućiće vam da potpuno razvijete komunikacionu fleksibilnost, efikasno inspirišete svoje zaposlene i da imate maksimalni uticaj na sagovornika.

Kako je trening organizovan?

sedam modula

7 modula

Sedam modula, celina na koje je trening NLP Master podeljen kako bi polaznici imali vremena da na najbolji način usvoje preneseno znanje.

18 dana treninga

18 dana treninga

Organizovani su tokom ukupno 18 dana treninga i vežbi pred svaki od modula.

130 sati treninga

130 sati treninga

Kroz 130 sati treninga i vežbi ovladaćete naprednim NLP alatima i tehnikama koje će doneti uspeh na vašem ličnom i profesionalnom planu.

Sadržaj treninga

M1 
Napredni metamodel

Na prvom modulu NLP Master treninga bavimo se naprednim metamodel obrascima. Na treningu ćete naučiti kako je metamodel nastao i uvežbaćete jezičke obrasce Frica Perlsa. Na ovom modulu bavićemo se i Satir kategorijama, modelom promene koji je razvila Virdžinija Satir,a saznaćete i koje su to osnovne slobode koje je Virdžinija Satir promovisala. Poslednja tema prvog modula je integracija unutrašnjeg tima, jedna od najefektivnijih NLP tehnika koja nam služi da pomirimo i integrišemo suprotstavljene uloge u pojedinim projektima (npr. uloga roditelja može biti u konfliktu sa ulogom preduzetnika kada je odlazak na godišnji odmor u pitanju).

M2 
Napredni Miltonovi obrasci

Drugi modul NLP Master treninga donosi napredne jezičke obrasce Miltona Eriksona. Na ovom modulu naučićete dodatne obrasce Miltonovog modela i dodatno ćete usavršiti primenu obrazaca koje ste naučili na NLP Practitioner treningu. Teme koje obrađujemo na ovom modulu su primena metafora u svrhu vršenja uticaja i primena tzv. “ugnježdenih petlji”. Pored ovih tema na 2. modulu treninga naučićete NLP tehnike Six Step Reframing, The Swish i Putovanje heroja.

M3 
Konverzaciona promena

Na trećem modulu NLP Master treninga bavimo se prirodom uverenja i različitim načinima da uverenja sagovornika dovedete u pitanje. Na ovom modulu ćete naučiti kako da uverenje povežete sa činjenicama koje ga podržavaju i kako da dovedete u pitanje vezu između tih činjenica i uverenja. Tehnike kojima se bavimo na ovom modulu su: The Work i DeKartov sistem. Poslednja tema koju obrađujemo na ovom modulu je povezivanje promene ponašanja sa vrednostima, a u svrhu ostvarivanja dugoročne promene.

M4 
Modelovanje

Četvrti modul NLP Master treninga donosi priču o modelovanju. Na ovom modulu naučićete kako da eksplicitno i implicitno modelujete. NLP modeli kao što su TOTE, SCORE, NLN i drugi pomoći će vam da uspešno realizujete svoj projekat modelovanja.

M5 
Proces Communication Model

Na nivou majstorske primene NLP-a važno je da NLP veštine podržite dodatnim psihološkim modelima koji će vam omogućiti da bolje razumete i uspešnije primenjujete NLP tehnike. U tu svrhu imaćete priliku da naučite PCM model koji se bavi strukturom ličnosti. Svi učesnici će proći ulazni asesment koji će im dati jasnu sliku o ličnom profilu. Na treningu ćete naučiti kako da prepoznate različite tipove ličnosti i kako da to znanje iskoristite u svrhu modelovanja, vršenja uticaja ili kreiranja lične promene. Pored toga imaćete priliku da razumete dubinu i važnost Satir kategorija koje se direktno oslanjaju na PCM model.

M6 
Sleight of Mouth

Šesti modul našeg treninga se bavi Sleight of Mouth jezičkim obrascima. Ovaj set jezičkih obrazaca koje je razvio Robert Diltz je verovatno, uz Miltonov model, najnapredniji model konverzacionog vršenja uticaja. Ovladavanje ovim modelom učiniće da postanete uverljiv komunikator koji u svakoj situaciji ima odgovor. Oblast primene ovih obrazaca odabraćete sami.

M7 
Vrednosti

Poslednji modul treninga bavi se vrednostima. Na ovom modulu ćete naučiti da elicitirate vrednosti, da postavite hijerarhiju vrednosti i da za svaku vrednost prepoznate kriterijume. Ovaj modul obrađuje lične, profesionalne i vrednosti unutar organizacija. Poslednje 2 NLP tehnike koje obrađujemo na NLP Master treningu su Integracija delova i Integrativni NLP model.

Zainteresovani? Potrebne su vam dodatne informacije? Pošaljite upit

Pošaljite upit