Utisci polaznika treninga NLP Practitioner

maja

Često me ljudi pitaju šta je NLP i za šta se upotrebljava. Još češće mi kažu da primećuju kako sam raspoloženija, nasmejanija i kako im prija da budu u mom društvu. Još kažu da bi i oni voleli da znaju kako da budu bolji i uspešniji. Ja im odgovaram da je upravo NLP nešto što im može pomoći. Za mene je NLP dobra podrška na putu uspeha, bilo profesionalnog, bilo privatnog.

iva

Odakle da počnem? 3 godine nisam mogla da se nakanim da napišem diplomski rad i dovršim studije da bih 3 meseca nakon završenog NLP kursa na kraju ipak uzela diplomu u ruke. Pomoću NLP-a osvestila sam zašto mi je to važno i kako ta diploma zapravo nije moj krajnji cilj ali jeste jedna od kontrolnih tački na putu ka ostvarenju nekih većih ciljeva. I upravo na tom putu NLP tehnike mi svakodnevno pomažu u prevazilaženju ograničavajućih uverenja i ličnih prepreka kao što su npr. strah od javnog nastupa/intervjua, strah od pisanja itd.
Mudro postavljen cilj i akcioni koraci su me dalje odveli na tropsko ostrvo gde sam provela 4,5 meseca na praksi. Iskustvo o kojem sam ranije samo mogla da sanjam. Koliko je samo oslobađajuće kada shvatimo da svi mi posedujemo sve resurse u nama i da sve što zaista želimo možemo i da ostvarimo. No da bismo to shvatili za početak je potrebno izaći iz zone komfora jer upravo taj korak donosi odgovore na mnoga naša pitanja.
Pomoću NLP-a povratila sam veru u sebe i svoje sposobnosti a postavljanje ciljeva za mene sada je svakodnevna igra. Moja priča se nastavlja i verujem da je vreme da i vi započnete svoju.

olja-misjic

U marketingu sam 11 godina i NLP mi je omogućio da struktuiram i fino izbrusim veštine koje su neophodne za komunikaciju. S obzirom da je komunikacija jedna od suštinskih stvari u našem životu znanja iz NLP-a koristim i u komunikaciji sa decom, što mi otvara jedan potpuno novi svet a i u komunikaciji sa samom sobom. Veliki broj ljudi zapravo ne zna tačno šta bi sa svojim životom i ne drži konce svoga života u svojim rukama i tu je NLP od ogromne pomoći. Meni je puno pomoglo ovo znanje da otkrijem u kom pravcu hoću da mi se odvija život i verujem da svakom može pomoći.

 

Dusan-Sorak

NLP je doprineo da ostvarim dobru komunikaciju sa ljudima u okruženju sa kojima mi je to ranije bilo nemoguće i da to bude komunikacija u kojoj stvarno uživam. U toj komunikaciji više ne moram da brinem da li će moje reči biti shvaćene pogresno, i miran sam, jer znam da je moja poruka shvaćena na pravi način. Pre ovog iskustva mislio sam da su ciljevi daleko, kao i sredstva pomoću kojih bi ih ostvario daleko negde usput na tom putu. I imao sam osećaj da sam potpuno u pravu.

Iako volim da sam uvek u pravu, ovaj put sam pogrešio i bilo mi je drago. NLP mi je pomogao da shvatim da su ciljevi mnogo bliže nego što možemo zamisliti, i ono sto me je najviše iznenadilo je to kada sam shvatio da sredstva nisu usput negde daleko na putu ka tom cilju, već da su sredstva uvek bila u nama, na “dohvat ruke”.

Zahvaljujući NLP-u, u ogledalu sam od tada video drugačijeg sebe.

Aleksandar-Gajic

NLP Practitioner je fantastično iskustvo! Bukvalno za ceo život i sve životne situacije. Posvećenost trenera, uvek optimizam, sjajna atmosfera, vrlo motivišuća.

Snezana Knezevic
 

nikola-boskovic

U prethodnom periodu sam čitao o ovoj materiji i, na preporuku sa jednog treninga, imao sam priliku da razgovaram sa Marinom Delić koja je završila NLP Practitioner u NLP Centru. Onda sam se prijavio za promotivnu radionicu koja je održana 24. juna 2014. i zatim sam se prijavio za trening. Ključna stvar bila je u tome što sam želeo da menjam sebe i da se lično razvijam, a čitajući o NLP-u shvatio sam da je ovo jedan od načina da započnem ozbiljniji rad na sebi.

Velika promena u meni se ogleda u tome što sam počeo “hladnije” glave da posmatram događaje oko sebe, a kada bi se i desile neke emotivne reakcije za kratko vreme bih se “dozvao” i nastavio da funkcionišem. Postao sam strpljiviji i u ličnom i poslovnom kontekstu, i takođe sam počeo i više da slušam sagovornike bez obzira na to o kome se radilo. Postao sam fleksibilniji.

Mnogo toga što sam naučio na treningu je značajno, ali ipak bih izdvojio to što sam na neki način produžio sebi “fitilj” i samim usvajanjem 10 principa NLP-a naučio da brojim do 10.

Posebno mi je interesantno što sam počeo da se prijatno osećam u svojoj koži. Preporučio bih trening zato što NLP ima jednu široku primenu kako za lični napredak, tako i za poslovni. Prolaskom kroz ovaj trening postavlja se univerzalni “temelj” na kome se može mnogo toga izgraditi.

Na kraju, dodao bih i da je NLP Practitioner trening jedna od mojih najboljih odluka da investiram u sebe!

Lidija-VlasicOvo zaista radi! Trening NLP Practitioner bio je pravo uživanje. Veoma vredan, životno vredan trening. Menja život, poboljšava ga u svim pravcima! Sjajni predavači i asistenti koji uvek pružaju podršku.

Maja-Stancetic

milan-tukic

Peđa Jovanović me je zainteresovao za NLP na jednoj prezentaciji još 2009. godine. Ja sam, ustvari, odluku da krenem na NLP Practitioner trening donio već tada, ali tek u 2014. su se stvorili uslovi da to i realizujem.

U toku treninga otkrio sam spremnost da radim na sebi i pored toga što sam u šestoj deceniji života. Moj unutrašnji dijalog je drugačiji i odvija se češće. Moja lista snova se čini stvarnija nego ikad ranije, a životna slika je šira, sa više detalja i “piksela”. Moje akcije su odlučnije i sa više vjere.

 Najznačajnija stvar koju sam naučio je svakako ono što predstavlja stubove NLP-a: veća fokusiranost na cilj, bolja izoštrenost čula i fleksibilnost uprkos svemu.

 Moja očekivanja od treninga su ostvarena, sada je do mene. Još nisam svjestan svih uticaja, ali vjerujem i siguran sam da će pozitivne promjene da se dese.

 Na kraju bih poručio da preporučujem NLP Practitioner trening svima jer investicija se isplati!

Suzana-JosicTrening NLP Practitioner je potpuno ispunio moja očekivanja. Sve što sam naučila i primenila donelo je rezultat. Treneri i asistenti uvek su bili spremni da izađu u susret. Sve je dobro objašnjeno i potpuno primenljivo.

Srdjan-Djokovic

 

nina-markovic

NLP Practitioner trening daje odlične rezultate samo onda kad zaista znamo šta je to što želimo da menjamo kod sebe, nešto što predstavlja limitirajući faktor u našem napredovanju. Kad osvestimo šta je to što nam remeti kvalitet života u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima, bilo u privatnom, bilo u poslovnom smislu, i kad usmerimo svu našu pažnju u tom smeru – rezultat je zagarantovan. Meni moji najbliži kažu da sam se promenila, ne 100% već 300%. To sve govori o tome koliko je trening uticao na mene u pozitivnom smislu.

Ceo trening je bio fantastičan i u odličnoj atmosferi. Ono što je na mene ostavilo najjači utisak to je sasvim sigurno V modul i submodaliteti, kada sam svoj strah od javnog nastupa upakovala u crno-belu fotografiju i stavila u somotski crveni ram sa belim tufnicama i “okačila” na zid. Taj događaj predstavlja moju prošlost kojoj ne pridajem nikakav značaj više. U prilog tome je činjenica da sam pre neki dan pričala na bini pred masom sveta, kao i javna prezentacija naših radova koju sam bez pripreme i bez papira prezentovala.

Svim budućim polaznicima htela bih da poručim da aktivno učestvuju na treninzima sa svojim ličnim iskustvima, da obavezno rade tehnike sa trenerima, da izađu iz zone komfora na modulima i da se oslobode svih mogućih predrasuda.

Ako otvorite sva svoja čula čuda su zaista moguća. Ja sam očigledan primer za to.

Milan-AnkicCeo trening NLP Practitioner je dobro organizovan. Sve što se uči primenljivo je u praksi. Teorijski i praktični deo su dobro povezani u celinu. Predavači su jasni, profesionalni, drže pažnju.

Aleksandra Bezmarevic
 

djordje-zindovic

Za trening NLP Practitioner sam saznao putem newsletter-a NLP Centra. U aprilu 2014. godine sam otišao na promotivnu radionicu koju je držao Peđa Jovanović. Radionica je na mene ostavila izuzetno pozitivan utisak i kada sam u avgustu dobio ponudu za popust u slučaju rane uplate odlučio sam da je prihvatim.

Tokom treninga sam otkrio da sam osoba koja funkcioniše prvenstveno na nivou okruženja i ponašanja, da sam izrazito vizuelan tip i promenio sam svoje shvatanje cilja: cilj je statičan svetionik u daljini koji se ne pomera, već način kako dolazimo do njega može da se menja.

Moje mišljenje je da je NLP Practitioner u organizaciji NLP Centra odlična investicija u lični razvoj. Trenerski tim NLP Centra je stručan, iskusan i ume da prenese znanje na jednostavan način. Moduli su tako osmišljeni da se znanje usvaja na samom treningu uz dosta praktičnih primera. Pored skripti, dostupna je i e-learning platforma sa veoma kvalitetnim materijalima i vežbama za dalju integraciju znanja.

Do sada je najveći uticaj na mene bio u domenu neurologičkih nivoa i ciljeva, koje sam sada osvestio i pravilno postavio, a smatram da će se pravi efekti ovog treninga značajnije manifestovati u budućnosti.

Nikola-GrujicicPosle odslušanog velikog broja sličnih treninga, imam prava da priznam sebi i ostalima da sam uz pomoć treninga NLP Practitioner pronašao sebe i svoje prijatelje, izoštrio čula i osetio da ipak postojim. Posebno mi se svideo praktičan rad, dobri predavači i asistenti uz dobro organizovan timski rad.

Brankica Bogovac