nlp centar

Čime me je NLP Centar kupio?

25/07/2019
  • iva
  • Blog
  • Коментари су искључени на Čime me je NLP Centar kupio?

Mnoge „škole NLP-a“ sebe predstavljaju u superlativima: najbolji, najstariji, jedini pravi, prvi, najoriginalniji dok kod NLP Centra nisam čuo ništa od toga. To je bio prvi razlog zašto sam odmah otišao u NLP Centar. Drugi je „jak kadar“. Brojnost kvalitetnih trenera mi je govorila da se radi o ozbiljnoj firmi. Treći razlog je cijena. Mislim da NLP Centar ima najveću cijenu edukacije ali i nudi najviše! Moguće je naći „edukaciju“ i za samo 30-40% od cijene NLP Centra, samo je pitanje šta ćemo dobiti i da li ćemo uopšte bilo šta dobiti od te „edukacije“?! Kvalitet mora da se plati!

Koji sam konkretan benefit dobio od NLP Practitioner treninga?

U startu sam bio veoma skeptičan. Neke module sam ponovio. Trebalo mi je vremena da sve „legne“… Onda je nastala promjena… Mnogo više i kvalitetnije sam čuo, vidio, osjetio… jednostavno primjećivao sam neke očigledne stvari koje smo sa vremenom prestali da registrujemo. Počeo sam da živim principe NLP : Ako nešto ne ide mijenjaj. Ne postoji neuspjeh postoji samo rezultat … Veliki zaokret sam napravio kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Naravno, ne „preko noći“
Efekat je bio toliki da je supruga poželjela da prođe kroz sve to i prošla je. Kao i dio najužih saradnika iz firme.

Kako sam se opredijelio za dalju put NLP-a ( Master, Trenerski)?

Već poslije 5 modula poželio sam da završim i master, naravno kada bude prilika za to. Htjeo sam da malo dublje uđem u ceo proces. Samo druženje sa osobama koje su tu da, kao i ti, rade na sebi je fantastična stvar. Toliko razumijevanja, pozitivne energije i želje za napredovanjem se rijetko gdje susreće… Ali kako odvojiti još 8 vikenda, plus nekoliko dana susretanja sa kolegama kako bi provježbali, pa sate i sate čitajući i radeći na zadacima… pa nekoliko dana na spremanju rada za sertifikaciju… Kući mala djeca, posao, druge obaveze… Mislim da mi je otvorenost koju sam stekao na NLP Practitioneru ovdje bila presudna. Jer, ako nešto hoćemo onda nađemo način da to i realizujemo, a ako nećemo onda nađemo izgovor za to!!!

U međuvremenu dobili smo i treće dijete ali nas to nije sprečilo da odmah poslije Mastera krenem na Trenerski.
Naravno da je to bilo veliko odricanje. Koliko sam samo puta čuo od djece: „Pa zar opet ideš na NLP?“ Ali benefiti svega toga su neuporedivo veći… Mi se trudimo da živimo NLP… Sigurni smo da nam je to obogatilo porodičnu komunikaciju, razumijevanje, fleksibilnost, pozitivno gledanje na stvari pa za nas ne postoji problem nego samo rješenje. Tako da na te mnogobrojne vikende ne gledamo kao na odricanje nego kao na ulaganje u porodicu!

Osim te porodične dobiti, koja je neosporna, napravio sam zaokret i u pristupu firmi, što je dovelo do prilično velikog napretka. Vjerujem da mi je NLP pomogao da budem mnogo bolji suprug, roditelj, prijatelj. Upoznao sam mnogo divnih ljudi na treninzima na kojima sam prisustvovao. Već neko vrijeme upoznajem divne ljude i na treninzima koje sam držim.

Divno je da i sada u svakom momentu mogu da računam na pomoć trenera NLP Centra bilo da trening držim u svojoj firmi ili nekoj drugoj… Zašto to rade? I ja sam se pitao više puta… Odgovor je jednostavan. Oni samo žele da njihovi kadrovi budu što kvalitetniji jer je to najbolja preporuka za NLP Centar… Ulažući energiju u svoje Practitionere, Mastere i Trenere oni i te kako ulažu u sebe… Dokaz za to je i ovo moje pisanje, toliko pohvala i superlativa a da nije „naručen tekst“ je napisano samo da bi istakao da je za mene pravi izbor bio NLP Centar i da vas ohrabrim da krenete na ovo putovanje koje je uvek izrodi mnogo novih stvari!

Dragan Sandić
Generalni menadžer, ISKON MODE