nlp booster, nlp live stream

Inovativni pristup treninzima u NLP Centru

01/12/2020
  • iva
  • Vesti
  • Коментари су искључени на Inovativni pristup treninzima u NLP Centru

Ova godina donela je mnoge promene, posebno u načinu komunikacije. Gotovo sve, od kulturno – zabavnog sadržaja, edukacije, do poslovanja je postalo online. Svaka grana poslovanja u kojoj  nije nužan lični kontakt sa klijentima vremenom je prešla na neki oblik digitalne komunikacije.

 Upotreba alata za online komunikaciju više nije samo opcija i mogućnost već je postala potreba.

I zato, video konferencije, veb konferencije, video streaming – sve više i više platformi ulazi u prostor za online sastanke, a granice između njih i onoga šta sve mogu postići su sve bleđe. Svaka organizacija ima različite potrebe za strategijom komunikacije i zbog toga jedna platforma ne odgovara svima. 

NLP Centar je radio na svojoj komunikacionoj strategiji. Zapitali smo se: koji alat za online edukacije je bolji? I odlučili smo se za live stream umesto klasične forme poput video konferencija.

Razumevanje osnovnih mogućnosti i razlika između klasične forme konferencije i live stream-a, omogućilo nam je da adekvatno pristupimo i iskoristimo ih na pravi način.

Platforme za konferencije

Iako se funkcije ovih platformi razlikuju, sve pružaju dvosmernu video komunikaciju sa mogućnošću za deljenje ekrana na dve ili više lokacija, kao i audio i video sadržaja.

Ove platforme za mrežnu komunikaciju omogućavaju dvosmernu mrežnu interakciju u realnom vremenu između domaćina i učesnika. 

Live streaming

Live stream tehnologija omogućava da se emituje kvalitetniji video sadržaj. 

Jedna od ključnih razlika između alata za konferencije na mreži i live stream-a je što live stream nudi dinamičnije i profesionalnije iskustvo sa više uglova kamere, i osećaj kao da ste lično na događaju koji pratite. Striming uživo stvara privlačniji i upečatljiviji doživljaj i mogućnost da ljudi koji prate vide govor tela, kretanje govornika što je na našim treninzima vrlo važno. Sve što je potrebno je link ka događaju koji se dobija na mejl kako bi se učesnici  pridružili događaju uživo sa bilo kog uređaja, ma gde se nalazili. 

NLP Centar je u 2020. godini uveo NLP@Work Booster trening koji se održava uživo preko ZOOM platforme, takođe održavaju se i webinari koji su zamenili klasične radionice, a posebna novina jesu live stream NLP treninzi.