blogtatav2

Kako biti Tata v.2.0?

17/04/2014

Šta znači biti TATA v.2.0?

1.Tata v.2.0 je pre svega uvek tu. Kada treba da se igra, kada je rođendan, kada se plače, kada se raduje.

2.Tata v.2.0 razume. Svaku brigu, svaku suzu, svaku ljutnju. I ima spremnu lepu reč ili neki pad koji će joj izmamiti smešak.

3.Tata v.2.0 ima vremena. Za igru, za šetnju. On ima strpljenja da čeka dok je oblači i žuri na posao a ona polako priča o Strahinji, jer je to bitno.

4.Tata v.2.0 se stalno igra sa njom. Žmurke, sakrivanja i svih igara u kojima se uvek iznenadi kako ga je ona lako pronašla i kako ju je on teško pronašao.

5.Tata v.2.0 je nosi na ramenima. Kada je ’’boli’’ stomak, noge ili već neka treća stvar koju će izmisliti.

6.Tata v.2.0 i grli i ljubi.I to bez rezerve i u ogromnim količinama. Na svakom mestu i pred svima. Čak i kada su druge tate sređene i kada je prilika formalna.

7.Tata v.2.0 kaže i NE. I ona ga sluša jer duboko zna da je voli. A jednoga dana će im oboma biti drago zbog toga.

8.Tata v.2.0 zna šta najviše voli da jede. I da je najomiljeniji sokić od jabuke. Zna ko je Pepa i ko je Džordž.

I dok razmišljate o ovim tačkama verovatno prepoznajete neki deo TATE v.2.0 u sebi. Prepoznajući ove kvalitete u sebi, stvarate dodatnu energiju koja vam pomaže u svim aspektima života. Tako ćete vremenom primetiti i menadžera v.2.0, prodavca v.2.0, govornika v.2.0, prijatelja v.2.0, developera v.2.0, majstora v.2.0 u sebi i uopšte jednu bogatiju, ispunjeniju i bolju verziju sebe.


TATA v.2.0 zna tačno koje su mu vrednosti i šta je unutrašnje gorivo koje ga pokreće i zato on ima jasan cilj i strategiju kako će doći tamo. Biti TATA v.2.0 se oseća i gradi vremenom i bitan deo njegovog procesa izgradnje svakako jeste NLP koji prvo svojim principima stoji iza TATE v.2.0, podržava ga i jača. Dalje ga dodatno formira i obogaćuje tako što ga uči kako da razume i prenese ono što misli kroz lingvistički deo NLP-a. Na kraju procesa NLP Practitioner-a TATA v.2.0 je tata-mata spreman da odgovori na sve ’’izazove’’ koji su pred njim.

Verzija v.2.0 je sigurno u vama i samo je pitanje da li ćete je probuditi sada ili za koju godinu.

[ezcol_1third]

autor

[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end]

Josip Bošnjaković
NLP Trener i tata

Josip Bošnjaković se bavi edukacijom i treninzima poslednjih 8 godina. Sertifikovani NLP Master trener. Pored edukacija iz oblasti NLP-a i komunikacije završio je više treninga iz domena prodaje, selekcije zaposlenih i marketinga. Prošao je sve trening programe za trenere kompanije Persone Global. Josip poseduje profesionalno iskustvo od 14 godina u prodaji, menadžmentu, selekciji zaposlenih i marketingu.[/ezcol_2third_end]