NLP Blog

Lidija Miljković i majstorska posla, priča o uspehu

15/03/2018
Istina je, bila sam zbunjena. Tražila sam izlaz. Nevoljno odabrala NLP Practitioner. Bila skeptična. Pokušala da ga urušim. Na kraju, usvojila i, zvučaće otrcano, promenila svoj život. Uh, Kakav je to osećaj bio, kao da sam sve osvojila. Konačno na zelenoj grani, mislila sam da je to to i da nema dalje.

Ja sam dobar đak. Marljiv i temeljan. Kad je nešto dobro, ja to naučim, i najbitnije, primenjujem. I jesam. Svakoga dana, u svakoj situaciji, na svakom ćošku, sa svima. Bila sam dobro dete, pa sam pomagala i drugima. Slušala i savetovala. Pokazivala po koju NLP caku, gledajući zadivljena lica. Preporučivala isti svima, a posebno onima u koje sam do kraja verovala. Mojim bližnjima, dobrim ljudima koje sam imala zadovoljstvo da sretnem. Idila je trajala dok se nešto nije javilo, duboko unutra. Svest da sam spremna za dalje i novo. Osetila sam da je došao period novog rasta. Pomislila sam da bih najviše želela da stičem nova znanja sa zanimljivim ljudima, da uživam u zajedničkom napredovanju, ličnim pričama i svemu onome što donosi suštinska promena.NLP nije bio izbor po inerciji. Mislila sam se ja, nije da nisam. Mućkala sam glavom i shvatila gde mi je bilo najlepše, gde sam osetila to istinsko uzbuđenje i šta je to zaista promenilo moj život. Majstorski nivo NLP-a bio je iskren izbor, bez ozbiljnih alternativa. Uzbuđenje je nastupilo odmah i nije me napuštalo mesecima. Radovala sam se novoj inspiraciji, radu na svom unutrašnjem mehanizmu, nadogradnji znanja i drugačijoj interpretaciji starog.

Onda sam se bacila na administraciju. Raspitivala se kod prijatelja, kolega i ljudi za koje znam da su u materiji. Opšte mišljenje: NLP Master je međukorak do NLP Trenera, ako želiš da postaneš trener to je put. Uh, hladan tuš… Pa ja ne želim da postanem NLP Trener, mislila sam tada nesvesna onoga što mi budućnost sprema. To je bio mali zastoj na putu mog novog razvoja. Sve dok nisam srela stare poznanike sa NLP Practitioner treninga. Oni su baš u tom trenutku otpočeli NLP Master trening u NLP Centru. Preplavilo me je njihovo zajedničko uzbuđenje i strast koju dele. Rasli su zajedno, svako kao jedinka, ali uz iste matrice. I tada mi je sinulo, previdela sam jednostavnu stvar: važno je gde ideš na trening! Njihove impresije i utisci su bili izuzetno intenzivni i dinamični. Videlo se da dele zajednički duhovni prostor i trenutak odluke da urade nešto novo. Bili su sigurni u svoj put. Videlo se da veruju ljudima koji ih u tom trenutku edukuju i vode. Činilo se da su sve ono što smo nekada zajedno učili „prebacili“ na viši nivo. Više nisu toliko pričali o ponašanju, više o vrednostima, uverenjima i, najzanimljivije, počeli su da primenjuju modelovanje na dnevnom nivou mnogo bolje, i sa mnogo značajnijm rezultatima, nego ranije.

Ok. Odluka je pala… Šta? NLP Master. Gde? NLP Centar. I? Utisak – bila je to prava stvar. Moćna i sveprožimajuća. Pravo neponovljivo isustvo! NLP Master je zapravo razlog zbog kog treba „proći“ NLP Pracititioner. Ovaj trening me je, više nego bilo koji drugi, značajno obogatio i kao HR-a i kao trenera. Sve što sam naučila našlo je svoju direktnu primenu. Imala sam utisak, gotovo neprimetno. Zapravo, Master je praktičan i primenjiv od prvog dana treninga. Orijentisan je na direktan uticaj u trenutku, a tako da taj trenutak ima efikasan uticaj na budućnost. Zahvaljući NLP Masteru napravila sam svoj sopstveni HR alat i proizvod za preduzetnike. Modelovanje koje se na ovom treningu širi i obogaćuje dodatnim alatima omogućava da život svakodnevno biva lagodniji. Koliko sam izgradila sebe kroz Practitioner, toliko sam ,i još više, postala slobodnija, sigurnija, fokusiranija i samostalnija nakon Mastera.

Kada preporučujem NLP, preporučujem u stvari NLP Master!
Saznajte više

lidijaLidija Miljković
NLP Trener