blog najkraci recept za uspeh

Najkraći recept za uspeh

26/07/2018

Dame i gospodo, ovo verovatno jeste najkraći recept za uspeh. Kada pročitate sve blogove, pogledate vesti i saslušate sve uspešne priče o kojima smo okruženi, možete zapaziti obrazac ponašanja koji karakteriše sve uspešne ljude. Ne postoji tačan, korak-po-korak recept za VAŠ uspeh, ali je potrebno zapamtiti ove tri stvari kojima ćete VI SAMI graditi svoj put do uspeha.

1. Morate da znate šta želite

U svakoj situaciji treba da imate jasan cilj pred sobom. I nije dovoljno samo postaviti cilj, zapisati ga na „vision board“-u i razmišljati o tome. Potrebno je i nešto preduzeti u vezi sa tim i to uraditi punim srcem. Svom snagom.

2. Otvorite sva svoja čula

Naša čula su jedino sredstvo komunikacije sa spoljašnim svetom, lični kompas pomoću koga se krećemo kroz život. Da li se udaljavate od cilja, ili idete direktno ka njemu?

3. Budite fleksibilni

Da biste napredovali, potrebno je da svoje obrasce ponašanja, navike i akcione korake menjate. Konstantno! Jedan od NLP principa nam kaže: „Kada nešto ne funkcioniše – probaj nešto drugo.“ Neka vam ovo stalno bude na umu. Ne postoji idealan, jedinstven put do cilja. Baš zbog toga, teorija „Ma uspeću na ovaj način, makar glavom prolazio kroz zid“ nije rečenica kojom se uspešni ljudi vode. Cilj bi trebalo da bude zacrtan, a puteve do cilja pronalazite “u hodu”.

„Fokusiranost na cilj, izoštrenost čula i fleksibilnost su stubovi uspeha!“

Ovo su postulati NLP-a. I kada čitate o NLP-u, zapamtite jednu stvar: NLP nije magični štapić. NLP nisu inspirativne priče i citati. Šta jeste NLP?

  • NLP je stav.
  • NLP je metod za modelovanje izuzetnosti.
  • NLP je umetnost i nauka o uspehu.
  • NLP je studija o promeni, usavršavanju i ličnom uspehu.
  • NLP je metod koji nam omogućava slobodu u načinu razmišljanja, emocionalnih reakcija, igra gledanja i izbora ponašanja.

Razmišljate o svojim ciljevima. Postavite ih. Krenite u akciju, koliko danas.
Prijavite se za promotivnu radionicu ,, Ključni faktori uspeha“ koja će se održati 15. avgusta u NLP Centru.
Saznajte više

csas