zoranagjks1

Pronaći nove predjele ili sagledati stvari na drugačiji način?

05/06/2018

 

Po završetku NLP Practicioner-a, koji je zagolicao moju maštu pričom o balansu između onoga što mislimo, govorimo i radimo, a na koji sam pošla na inicijativu svoje sestre, odluku da nastavim i prijavim se za NLP Master donijela sam sama. Željela sam da istražim dublju strukturu svojih misli i da na taj način upoznam sebe još bolje.
Iako sam navikla da tokom ljeta boravim na nekoj plaži, odluka da budem na planini osam dana, učim nove stvari, upoznam nove ljude i pružim sebi šansu da uživam u aktivnostima koje su bile predviđene programom, pokazala se najboljom. Master mi je donio nova iskustva, na neki način me i zbunio, jer su isplivale na površinu osobine koje sam potisnula. Javile su mi se nove ideje. Sjećam se da sam radeći jednu vježbu rekla da se osjećam najjačom kada zamislim sebe kako trčim.Do tada sam taj prijatni osjećaj nakon trčanja doživljavala podrazumijevanim. Sada vjerujem da je to znak iznutra da radim nešto što ima svrhu, što mi donosi pozitivne osjećaje i da mi na taj način šalje signale koji određuju moj pravac. U oktorbru sam se prvi put takmičila na trci na 10 km, nakon toga sam istrčala još dvije trke na 10km, dva polumaratona, i sada se spremam za svoj prvi triatlon.

Master je trening koji mi je dao alate da istražim tu dubinu svojih misli, da naučim kako da toj dubini priđem i kako da razgovaram sa njom. Nije jednostavno, bar nije za mene. Nikada taj put nije očigledan i ako se jednom pronađe nije istovjetan za sve aspekte života, ali postoji.

Ukratko NLP Master bih opisala izrekom: „Put istinskog otkrića ne leži u pronalaženju novih predjela, već u sticanju novog načina sagledavanja stvari.“ Iz ove izreke proizlaze svi benefiti koje sam otkrila tokom ovog treninga.

Zorana Gojković,
NLP Master

banerblog