s

Putovanje ličnog razvoja – glavna uloga je vaša

18/01/2016

Da li ste započeli vaše putovanje ličnog razvoja?

Lični razvoj je najbitniji, najlepši i najizazovniji posao za sve hrabre. Istina je da neki nemaju dovoljno hrabrosti da mu se posvete, plaše se neuspeha, nedostaje im samopouzdanja, dok drugi na njemu rade svakodnevno ceo svoj život.

Nije lako, i ne postiže se preko noći, zahteva predanost, vreme i rad. Kada radite na svom ličnom razvoju vi postajete  bolja verzija sebe. Ono što prati svaki lični razvoj je širi pogled na svet oko vas, kao i dublji pogled u vas same.

4 POLJA DELOVANJA

Četiri polja na kojima svako od vas može postići lični razvoj su intelektualni, duhovni, emotivni i fizički. Ono što je divno kada je lični razvoj na visokom nivou na sva četiri polja, tada je osoba kompletnija, svestranija i sadržajnija.

Lični razvoj je kao što i sam naziv kaže lični, samo od vas zavisi, i vi sami jedino odlučujete da se bavite vašim razvojem, kao i da mu se posvetite, zatim da budete motivisani  i da radite na njemu.

Lični razvoj je itekako vidan, lakše ga vide osobe koje su i same na  putu ličnog razvoja. On se ogleda u osećaju zadovoljstva da ste uradili nešto vredno, veliko i bitno. Svakako vaš lični razvoj podržava sve ono što je vama bitno. Na osnovu toga vi ćete  birati pravac u kojem ćete se prvo nadograđivati, usavršavati i razvijati.

Ovladavanje novim znanjima, veštinama, strategijma svakako donosi nove benefite za vas i potpomaže dalji lični razvoj, to je kao domino efekat, pomerite jednu dominu i ona pokrene sledeće.dominoo

POKRENITE VAŠU MAGIJU

Rekli bismo da je i potreba za ličnim razvojem neki pozitivan vid magije, koju kad jednom spoznate – motiviše vas svakodnevno da iskoristite dan i doprinesete svom ličnom razvoju bar za milimetar. Da biste krenuli na putovanje ličnog razvoja, najbitnije je sledeće:

  1. Goruća želja da promenite sebe i budete bolja verzija vas.
  2. Dozvolite sebi da osetite i čujete onaj tanani glas vašeg bića šta je ono što vam najviše znači i šta vas čini srećnim.
  3. Podržite vaš unutrašnji glas i krenite na put.
  4. Učite o sebi svakodnevno na putu razvoja.
  5. Ostanite istrajni i kada je teško.
  6. Dozvolite vremenu da radi za vas, jačajte svoje strpljnje.
  7. Okružite se ljudima koji vam uzvraćaju istu enegiju i motivišu vas na najbolje.
  8. Delite vaša znanja svima kojima je vaše znanje neophodno.
  9. Radujete se svakom danu i pametno ga iskoristite.
  10. Pratite znake porad puta i budite otvoreni za novine.

Garantujemo vam uspeh u ličnom razvoju, kojeg ćete i vi brzo postati svesni  i sigurni smo kad osetite koliko radosti, samopouzdanja, ispunjenosti nosi svaki mali korak na  putu ličnog razvoja, vaše putovanje nikada nećete prekinuti.

Radujemo se susretu sa vama na nekom od naših putovanja.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao i mislite da bilo koristio  da ga pročita i neko ko je vama bitan, prosledite ga i podelite sa vašim prijateljima i porodicom.

Snežana Knežević dipl.ecc
NLP Master

separator-bottom