ACDC banner talentsajt

Skriveni signali (1/2)

01/07/2013

Nedavno sam čuo jednu zanimljivu priču i mislim da svako ima neki sličan primer u svome okruženju. Naime, imamo mladu devojku sa navršenih 19 godina koja treba da upiše fakultet i želi da to bude psihologija. Reakcija roditelja na to je: ,,Pa dobro. Kako god hoćeš! Mi ćemo te podržati šta god da odlučiš.’’ Izgovoreno suvim, jednoličnim tonom, koji prate grimase skupljanja obrva i krivljenje usana. Nakon nekog vremena i sličnih susreta, devojka dolazi do roditelja, inače pravnika, i obaveštava ih da ipak želi da upiše pravni fakultet. Reakcija je: ,,Stvarno!!! Pa to je divno! Otac i ja smo 100% uz tebe!!!’’. Sve to uz reakciju oduševljenja, ushićenja, sa visokim tonovima uz širok osmeh i gestikulacije rukama.

Nakon nekog vremena, devojka i nije baš uspešna na datom fakultetu. Nesrećna je, a roditeljima nije jasno šta se dešava, kada je toliko želela pravo.

Šta se dogodilo?

Jedan od modela u komunikaciji koji je ustanovljen još 1970. godine od strane Alberta Mahrebiana kaže da u komunikaciji tj. prenosu informacija učestvuje:

  • Naš stav, položaj tela, gestikulacija – govor tela sa 55%
  • Naša visina tona, boja i način na koji prenosimo poruku sa 38% i
  • Reči, tj poruka koju prenosimo sa 7 %.

Naš govora tela i ton koji koristimo da prenesemo poruku utiču na nas podsvesno i poruka pronalazi svoj put. Pitanje je koja je to poruka i da li je to ona poruka koju smo želeli da prenesemo, zar ne?

Da li biste bili iznenađeni da saznate koliko signala kojih niste svesni je do sada uticalo na vaše komunikacione procese?

I šta sada?

  1. Otvorite svoja čula! Potrudite se da pri prenosu poruke koristite odgovarajući ton. Da se smešite ukoliko situacija to zahteva i da obratite pažnju na vaše celokupno ponašanje. Budite ozbiljni ako je situacija ozbiljna. Logično. Jeste i na to ne obraćamo uvek pažnju.
  2. Oči! Jak i bitan deo jesu naše oči koje pokazuju zainteresovanost i količinu empatije koju pokazujemo u razgovoru sa drugima. Empatija – pokazivanje razumevanja za situaciju u kojoj se druga osoba nalazi bez gubljenja svog identiteta.
  3. Budite fleksibilni! Dajte sebi šansu da menjate svoje ponašanje shodno situacijama u kojima se nalazite. Slušajte više i menjajte strategiju u svakom segmentu komunikacije.

Sada znate bolje od bilo koga da par jednostavnih stavki može da znači veliku promenu u komunikaciji, kako na privatnom tako i na poslovnom planu i baš zato ćete i pre nego što očekujete primetiti pozitivnu promenu u komunikaciji sa drugima.

Josip Bošnjaković, NLP Trener