blog tri nivoa promene

Učinite svoj život boljim kroz tri nivoa promene

17/03/2015

Kako je NLP usmeren na pokretanje promene – odbacivanje nekorisnih i usvajanje korisnih obrazaca ponašanja, mnogi stručnjaci koji rade na razvoju NLP metodologije bave se mogućnostima primene NLP-a u radu na životnim promenama. Takozvanu promenu uz šoljicu kafe, razvio je NLP Master Trener Majkl Nil, sa idejom da kategoriše svaku vrstu promene koju neko želi u svom životu u jedan od tri nivoa: nivo momentalne promene, nivo kontekstualne promene i nivo transformacije.

Nivo I – Momentalna promena
Ovu takozvanu quick fix promenu profesionalni treneri i koučevi često odbijaju da primenjuju jer smatraju da nije moguće promeniti nečiji život za tako kratko vreme. Nil se međutim ne slaže sa ovom pretpostavkom. “Zanimljiva stvar je to što je ponekad flaster sve što je potrebno tvom telu i umu da dobiju malo mira i izleče sami sebe”, kaže on.

Nivo II – Kontekstualna promena
Ponekad nas manje brine specifični događaj, a više celokupni skup dešavanja. Ne želimo da se osećamo srećni zbog odlaska na posao samo danas, već svaki dan. Većina učenja je pokušaj da dođe do kontekstualne promene, npr. kada učimo neki jezik ne želimo da promenimo samo ono što izgovaramo u toku jedne konverzacije, već da imamo znanje kojim ćemo se voditi u svakoj situaciji kada je strani jezik neophodan.

Nivo III – Transformacija
Ponekad su nam kontekstualne i momentalne promene manje važne od suštinske promene toga ko smo i načina na koji opažamo svet. Na ovom nivou više nije dovoljno razviti određenu veštinu ili promeniti osećanje – ono što želimo da promenimo je naša nematerijalna suština, i da kroz tu promenu utičemo i na način na koji doživljavamo okolinu, odnosno menjamo našu unutrašnju mapu sveta.

Treneri koji su izrazito investirani u pokret za ličnu promenu imaju tendenciju da se fiksiraju na rešavanje problema na trećem nivou promene – do te mere da kada imaju glavobolju, umesto da popiju aspirin, žele da analiziraju uverenja i promene načina života koje su im potrebne da bi postali osobe koja nemaju glavobolju. Što generalno nije loša ideja, ali je svakako mnogo lakše raditi to kada te ne boli glava!

Uzmimo jedan primer kako bi pojednostavili ovaj problem. “Nikola” je pred ulaskom u pregovore i želi da upotrebi NLP veštine kako bi u toku pregovora stekao bolju poziciju i izašao iz pregovora sa što uspešnijim rezultatom.

Na prvom nivou, mi bismo pomogli Nikoli da se pripremi za pregovore, radili sa njim kako bi se osećao samouverenije i bio snalažljiviji u toku pregovora, i pomogli mu da isplanira potencijalne posledice uspeha i neuspeha pregovora.

Na drugom nivou, ne bismo pomagali Nikoli da promeni samo osećanja vezana za ove pregovore, već bismo želeli da mu pomognemo da nauči kako da se oseća i ponaša drugačije u svim budućim pregovorima. Ovo bismo mogli da uradimo tako što bi mu pomogli da promeni postojeća uverenja o pregovorima, naučili ga neke univerzalne strategije, kao i kako da sidrenjem poveže jake emocije sa procesom pregovaranja.

Na trećem nivou, Nikola želi da postane tip osobe kojoj pregovaranje ne predstavlja nikakav problem. U ovom slučaju, radili bismo na njegovim preduverenjima o sebi i o drugima, na tome da li ljudi imaju loše namere prema njemu, ili zapravo živi u prijateljskom univerzumu? Na kraju ovog procesa, Nikola ne bi bio samo bolji pregovarač, već bi primetio promene u svakoj oblasti svog života.

Kako vi možete da produbite razumevanje i počnete da koristite tri nivoa promene?

Kao opšte pravilo, mnogo je jednostavnije zalepiti flaster na modricu nego menjati svoju ishranu i unos hranljivih materija kako bi sprečili stvaranja modrica, i obe stvari su mnogo lakše od toga da izgradimo nekakav super imunitet i super svest o okruženju koji bi učinili stvaranje modrica gotovo nemogućim. Tako je i sa tri nivoa promene. Ključna poruka je ovo: uvek prvo stavite flaster!

Sledeći put kada vam prijatelj, kolega ili klijent predstavi neki problem, cilj ili promenu do koje bi voleli da dođu, obratite pažnju na to na kom nivou razmišljaju o tome. Kada je moguće, dajte im predloge ili ih vodite u promene prvog nivoa koje će ih osloboditi dovoljno da se kasnije mogu posvetiti promenama na drugom i trećem nivou.