vreme je za nadogradnju feature

Vreme je za nadogradnju

27/04/2017
Da li još uvek koristite iste stare obrasce ponašanja? Da li se još uvek držite istih starih rutina? Da li je došlo vreme za nadogradnju?

Svi smo se navikli na ideju da redovno nadograđujemo naše kompjuterske programe. Najčešće nam se dešava da kada želimo da ugasimo kompjuter ili pokrenemo program, računar sam ponudi opciju nadogradnje. Na nama je da li ćemo je prihvatiti ili ne, ali bar nam je rečeno da je potrebno da izvršimo promene. Šta je to što vam govori da je potrebno da unapredite svoj lični softver, programe koje svakodnevno pokrećete u svojoj glavi?

Kompjuterska analogija se često koristi da bi se ljudima pomoglo da shvate šta je to Neuro-lingvističko programiranje (NLP) i na koji način im može pomoći. Prema NLP metodologiji vaš nesvesni um upravlja vašim ponašanjem. Naravno da imate svesnu volju da radite razne stvari, poput podizanja ruke na primer, ali vaš nesvesni um je taj koji je podiže. Vaš nesvesni um upravlja programima koje ste unutar njega instalirali tokom godina. Ponekad se dešava da pojedini programi koje pokrećete nisu u potpunosti kompatibilni sa drugim programima unutar vašeg nesvesnog uma. Ponekad programi i obrasci ustvari pripadaju drugim ljudima ili su jednostavno zastareli. NLP vam može pomoći da shvatite koje ste zapravo programe instalirali i na koji način da promenite one koji ne rade kako treba.

Ljudi obično osećaju da je potrebno da se menjaju kada ne postižu ono što žele, ne osećaju se onako kako bi želeli, nailaze na probleme u vezama, nisu zadovoljni svojim poslom ili zdravstvenim stanjem, ili jednostavno osećaju potrebu da se razvijaju i usavršavaju. Pored unutrašnjeg nagona za promenom, takođe se možemo suočiti i sa promenama u okruženju koja će od nas zahtevati da se prilagodimo i usvojimo nova ponašanja.

U NLP-u, postoji tehnika koja Vam može pomoći da se otarasite neželjenih ponašanja, kreirate nova, korisna ponašanja ili nadogradite neku postojeću veštinu. Tu tehniku nazivamo Generator novog ponašanja.

 

Nemojte čekati da vaš softver u potpunosti zastari, ne čekajte da Vam “padne sistem”. Vreme je za nadogradnju!


Iskoristite priliku, prijavite se za Intenzivni NLP Practitioner!

Prijavite se do 31. maja i iskoristite 25% popusta na cenu treninga.
Vidimo se na Kopaoniku!

Više informacija možete naći na sledećem linku: http://intenzivni.nlpcentar.com