blog zasto ne dostizemo ciljeve

Zašto ne dostižemo svoje ciljeve?

17/08/2013

Svako od nas u svakom trenutku ima neke ciljeve koje želi da ostvari. Neki od tih ciljeva se odnose na porodicu, neki na ljubav-partnera, karijeru, prijatelje, zdravlje itd. Jako dugo su u našim mislima, ali ih ne dostižemo. Logično pitanje je: ZAŠTO? A odgovor je vrlo jednostavan, to je zato što ne radimo dovoljno na svojim ciljevima, NISMO FOKUSIRANI, mi želimo da ih ostvarimo, imamo i JAKO UNUTRAŠNJE ISKUSTVO KADA GA ZAMIŠLJAMO (vizualizujemo, kreiramo našu budućnost) KAO VEĆ OSTVAREN CILJ, ALI… Sve se završava na tome, ne dostižemo ga.

Kada pogledate oko sebe uvidećete da postoje ljudi koji ispunjavaju svoje ciljeve, ma koliko oni bili veliki ili nestvarni. U čemu je razlika? U POSVEĆENOSTI I FOKUSU! Da bi se jedan cilj postigao mora biti definisan, prostorno i vremenski, pre svega za vas i vaša verovanja fizički moguć, kao i da uvek doživljavate jako unutrašnje iskustvo kada ga vidite kao već ispunjenog.  Kada razmišljamo o tom famoznom trenutku, vidimo sebe na tom mestu gde ćemo biti kada se naš cilj ostvari, PROŽIMAJU NAS JAKA OSEĆANJA, KOJA NAM TOG TRENUTKA DAJU OGROMNU MOTIVACIJU DA SE POKRENEMO, KRENEMO U AKCIJU!

Ako se sve vezano za cilj svodi samo na to naše maštanje, vizualizaciju, kreiranje zvano kako god, do ostvarenja cilja neće doći. Ciljevi koji nisu zapisani i za koje nije razrađen plan kako stići do njega, uglavnom ostaju kao želja ili nada, jako se teško ostvaruju a vrlo verovatno je da ih nikad nećete postići.

Zato danas, ovog trenutka budite srećni, definišite svoje ciljeve, isplanirajte šta DANAS, SUTRA, PREKOSUTRA ILI U SLEDEĆIH NEDELJU, DVE MOŽETE DA URADITE, A ŠTO ĆE  VAS VODITI  BLIŽE VAŠEM CILJU I U ISTO VREME  JAKO ĆINITI SREĆNIM, JER BITNO JE BITI SREĆAN SADA!  SREĆAN NE MOŽEŠ BITI NI U PROŠLOSTI NI U BUDUĆNOSTI NEGO SAMO SADA. U prošlosti, trenutci u kojima si bio srećan tada su bili SADAŠNJI TRENUTAK, tako i u budućnosti, kad misliš da ćeš biti srećan i to će biti SADAŠNJI TRENUTAK, drugi trenutci ne postoje.

CILJ KAO CILJ NIJE U NAŠOJ KONTROLI ALI AKCIONI KORACI KOJI NAS VODE DO NJEGA JESU!

JA IMAM SVOJ SAN/CILJ ZBOG KOG USTAJEM SVAKOG JUTRA, NOĆU SPAVAM A DANJU BUDNA KORAK PO KORAK ŽIVIM SVOJ SAN!

Marina Grujičić