nlpblog

Kako napredovati na poslu – zašto tvoj kolega napreduje brže od tebe?

02/11/2018

Svakoga dana ostajete duže na poslu. Borite se sa sobom kako biste unapredili svoje veštine. Postavljate nove izazove, učite, istražujete, analizirate ali rezultat izostaje. Vaš kolega mnogo brže napreduje. U čemu je problem?

1. Za napredovanje na poslu važno je razumevanje jezika uma

Izrazito je važna upotreba jezika u neurološkim programima. NLP nas uči kako da razumemo jezik uma kako bismo postigli izuzetne rezultate i otkrili sa kojim opasnostima se možemo susresti. Veliki deo našeg ponašanja je nesvestan što znači da ako pitate nekoga kako radi nešto jako dobro, često nećete dobiti konkretan odgovor. Upravo usvajanje NLP metodologije omogućiće vam da prepoznate uspešne akcione korake ljudi iz svog okruženja i da ih preuzmete kako biste ostvarili sopstveni uspeh. NLP nam daje procese koji omogućavaju dekodiranje ponašanja i misli u funkciji osvešćivanja svega što se dešava u pozadini uma.

2. Samopouzdanje

Na treningu NLP Practitioner učimo kako da osvestimo svoje ponašanje, eliminišemo negativne misli, razvijemo kapacitete za samomotivaciju. U svemu ovome pomaže nam NLP tehnika ,,Sidrenje” koja je glavni saveznik u jačanju samopouzdanja. Korišćenjem ove tehnike bićete u mogućnosti da se oslobodite svih prepreka. Primera radi, ukoliko imate strah od javnog nastupa, te prilikom prezentovanja odajete utisak nesigurne osobe, korišćenjem tehnike ,,Sidrenje” bićete spremni da samouvereno prezentujete pred bilo kojim brojem ljudi.

3. Veština uspešne komunikacije, ključan faktor za napredovanje na poslu

Naučićete da koristite vlastiti jezik, reči i fraze kako biste adekvatno preneli poruku i dobili najbolje od drugih. U NLP Centru učimo kako da koristimo metafore i obrasce koji će podržati motivaciju, uverenja i uticaj nad sagovornikom. Time uspostavljamo bolje odnose i uspevamo da ostvarimo uticaj u svakoj komunikaciji.

4. Analitičnosti

U savremenom poslovnom okruženju kao ključna osobina menadžera izdvaja se analitičnost. U osnovi većine NLP tehnika je sposobnost analitičnog razmišljanja. Posledično, kroz sedam modula ova veština se podstiče i vežba. Svrha ovog pristupa je u osvešćivanju vlastitih snaga i slabosti kako bi se postavili pravi prioriteti i planirali akcioni koraci za realne ciljeve.

5. Fokusiranost

Koliko puta ste uhvatili sebe da želite da pročitate neki tekst ili da pronađete rešenje za problem koji se pojavio ali nemate koncentracije. Misli su vam ubrzane. Ne možete da se usredsredite na jednu stvar. U vašem okruženju svi neprekidno pričaju o multitaskingu ali koliko je isti zaista realan. Uz određene NLP tehnike razvićete fokus i uspećete da postavite prioritete. Radićete na ciljevima koju su vama stvarno važni. Samim tim, rezultat neće izostati.

NLP se često opisuje kao ,,umetnost i spoznaja izvrsnosti“. Ova metodologija pruža alate i tehnike koji nam omogućavaju da adekvatno vladamo sobom u moru nepredvidivih situacija i time uvek obezbedimo najbolji odgovor. Tako, pomoću NLP-a možemo replicirati izvrsnost u bilo koji domen. Trening NLP Practitioner nas uči kako da vodimo uspešne sastanke, samouvereno držimo prezentacije pred većim brojem ljudi, podstaknemo samomotivaciju, plasiramo svoju ideju…

Više informacija o ovoj metodologiji možete čuti na promotivnoj radionici ,,Uvod u poslovni NLP” koja će se održati 6. novembra u NLP Centru. NLP Trener Luica Radivojević u toku tri sata izlaganja proćiće sa vama neke od NLP tehnika koje možete odmah primeniti prilikom postavljanja vaših profesionalnih ili ličnih ciljeva. Njihovom redovnom upotrebom ubrzaćete svoj lični i profesionalni razvoj. Broj mesta je ograničen, iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se na vreme. Vidimo se u NLP Centru.

nlpf